JAOUAD – MESSIAS

‘Singing / Acting / Directing / Dancing / Arts / Fashion’ staat geschreven op de ‘homepage’ van Jaouad Alloul, daarmee nadrukkelijk verwijzend naar het multitalent dat schuil gaat achter deze Marokkaans-Belgische kameleon uit Antwerpen. Misschien herkennen sommigen onder u hem nog van zijn opgemerkte optreden in de halve finale van ‘The Voice Van Vlaanderen’ - editie 2013 waar hij zich openlijk outte als travestiet en ‘drag queen Mira Mirage’ maar ook als homoseksueel, iets wat zeker niet evident is voor iemand met Marokkaanse roots en als lid van een moslim-gezin. De nu 34-jarige Jaouad kwam ook in 2019 in de schijnwerpers te staan omwille van zijn controversiële theatervoorstelling “De Meisje”, een monoloog over hoe hij als moslim worstelde met zijn geaardheid en over zijn verlangen om als meisje door het leven te gaan.

Maar hier gaan we het hebben over zijn debuutplaat “Messias” die op 2 april 2021 in de betere platenzaken verkrijgbaar zal zijn. Er staan twaalf nummers op dit album met songs in gevarieerde muziekstijlen als soul, pop, gospel en R&B. De songteksten zijn regelmatig autobiografisch en proberen een antwoord te bieden op de vele vragen die we allemaal wel eens hebben over het leven en over de manier waarop we ons leven proberen te leiden. Songs als “Family Ties”, “Leave Me Alone”, “Lies”, “Father”, “We Both Know” en “Running” zijn enkele vehikels die bijdragen tot dat objectief.

In het op de eerste video te beluisteren nummer “Hard To Love” vertelt Jaouad over een ontmoeting met een getroubleerde jongeman die via het gebruiken van drugs aan de harde realiteit van elke dag probeert te ontsnappen. De aandacht en erkenning die hij van mensen uit zijn omgeving kreeg heeft hem echter gered van de volledige ondergang. Het lied is een dringende oproep aan de gemeenschap om dergelijke mensen nooit in de steek te laten, maar om ze te helpen en ze lief te hebben.

De eerste single die uit het album “Messias” werd getrokken is het vrolijk klinkende nummer “Light” en ook eerdere singles “Leave Me Alone” en “Be Mine” kregen een plaatsje op deze eerste full-cd van Jaouad. Een andere opvallende track is het nummer “Crazy” dat u in een live-uitvoering op de tweede video kunt beluisteren. De controverse tussen genderidentiteit en geloof en religie vormt de rode draad doorheen de songteksten van de nummers op “Messias”, liedjes die hij zo snel mogelijk met volle overgave live voor een publiek zou willen brengen, maar wat momenteel door de ‘Covid-19’-situatie nog niet kan.

(valsam)

releasedata : 2/4/21

 

 

Album release tour:
7/5 De Centrale - Gent
11/5 AB - Brussel
4/6 Roma – Antwerpen
26/6 Muziekcentrum - Dranouter

 

Artiest info
Website  
 

label : SJAMAAN
distr.: N.E.W.S.

video